نمایشگاه امسال، الگوی کامل خصوصی‌سازی رویدادهای نمایشگاهی

علی‌اصغر جلیلیان فتاحی، رئیس شرکت تعاونی صنعت چاپ خراسان رضوی در حاشیه دوازدهمین نمایشگاه صنعت چاپ خراسان رضوی و در گفت‌وگو با فراچاپ اظهار کرد: خوشبختانه چون برگزاری نمایشگاه تجربه اول ما بود، برایمان انگیزه ایجاد کرد که همه‌چیز طبق هدف‌گزاری و با کیفیت مطلوب برگزار شود. در نهایت هم باعث شد همکاران ما دید و بازدید تازه‌ای داشته باشند، مشتریان جدیدی پیدا کنند و روی‌هم‌رفته تشویق شوند تا برنامه‌های جمعی همچون نمایشگاه و جشنواره را با توجه و کیفیت بیشتری در آینده اجرا کنند.

وی افزود: پیش از برگزاری رسمی، پیشنهاد ما به نمایشگاه بین‌المللی مشهد آن بود که یک رویداد به‌صورت تفکیک‌شده در سالن فردوسی برگزار شود و یک رویداد در سالن مفاخر باشد. به‌عبارت دیگر، همه غرفه‌های مربوط به صنایع غذایی کنار هم باشند و غرفه‌های مربوط به همکاران ما در کنار هم برپا شود اما به‌دلیل اینکه فرآیند واگذاری غرفه‌ها از مدت‌ها قبل انجام شده بود و غرفه‌داران خودشان آمده بودند به‌تبع بودجه و سلیقه خود مکانی را انتخاب کرده بودند، امکان جابه‌جایی موقعیت‌ها و تجمیع اصناف در نهایت وجود نداشت.

رئیس شرکت تعاونی صنعت چاپ خراسان رضوی خاطرنشان کرد: من حق می‌دهم به بعضی همکاران و عزیزان ما که گلایه‌هایی درباره نمایشگاه داشته باشند. واقعیت این است که این رویداد همیشه در آذرماه برگزار می‌شد اما تعجیل در برگزاری این رویداد باعث شد تا جمع‌بندی بر اجرای برنامه در مردادماه باشد و همین شتاب‌زدگی هم زمینه را برای رقم‌خوردن برخی مشکلات فراهم کرد. باور ما این است که سال آینده نقیصه‌های موجود برطرف شود. مقرر شده تا مجموعه‌های صنفی صنعت چاپ استان در رویداد بعدی همکاری تنگاتنگی با هیئت برگزاری داشته باشند و همین خبر امیدوارکننده‌ای است که نشان می‌دهد نمایشگاه‌های چاپ و نشر در آینده بیش از پیش باب میل چاپ‌خانه‌داران و همکاران عزیز ما خواهند بود.

وی ادامه داد: در باب برگزاری همزمان نمایشگاه و جشنواره نیز نظرات مختلفی وجود دارد. حقیقت این است که امسال به‌دلیل اینکه حامی مالی نمایشگاه برای حمایت از جشنواره نیز اعلام آمادگی کرد، جمع‌بندی بر این شد که برگزاری به‌صورت همزمان باشد. سال گذشته بیش از 600 نفر از فعالان صنعت چاپ استان در جشنواره حضور داشتند اما امسال ناچار شدیم به حضور 300 نفر از همکارانمان قناعت کنیم. باور شخصی من این است که ما باید برنامه جشنواره را در موقعیتی برگزار کنیم که بتوانیم افراد را به‌همراه خانواده‌هایشان دعوت کنیم زیرا بسیاری از چاپ‌خانه‌های ما به‌صورت خانوادگی اداره می‌شوند و صنعت چاپ در خراسان رضوی به‌دلیل سابقه و قدمتی که دارد، بسیار پیش می‌آید که مثلاً سه نسل از یک خانواده همگی چاپ‌خانه‌دار هستند. با همه این تفاسیر، جمع‌بندی امسال بر این شد که برگزاری به این شکل باشد و قطعاً در سال‌های آینده، برنامه‌ریزی‌ها به شکل شایسته‌تری خواهد بود.

جلیلیان با تأکید بر اینکه نمایشگاه صنعت چاپ امسال را می‌توان نمونه کامل برون‌سپاری و تجلی واقعی خصوصی‌سازی رویدادهای صنفی دانست، تصریح کرد: واقعیت این است که نمایشگاه امسال می‌تواند الگویی برای برگزاری رویدادهای این‌چنینی باشد زیرا هرچه بیشتر دولت در زمینه برون‌سپاری حرکت کند و کار را به عهده اصناف، شرکت‌های تعاونی و نمایندگانی از جنس خودِ صنف بگذارد، کیفیت نهایی بیش‌تر خواهد بود. خوشبختانه بخش خصوصی امسال توانست خیلی خوب نمایشگاه را برگزار کند و برنامه‌ریزی‌شده تا سال آینده در کشورهای دیگر هم شاهد برگزاری نمایشگاه باشیم.

وی ادامه داد: ماهیت بخش خصوصی این است که سودمحور باشد و برخلاف بخش دولتی که فقط به‌دنبال ریخت‌وپاش بدون نتیجه است، بخش خصوصی همیشه تلاش می‌کند تا منافع صنفی را در اولویت قرار دهد. بخش خصوصی همیشه به‌دنبال ایجاد توازن میان خرج‌کرد و سود است و به همین دلیل، کیفیت برگزاری رویدادها را به شکلی تنظیم می‌کند که خروجی نهایی به نفع اعضا باشد بنابراین می‌توان گفت که نمایشگاه امسال، الگویی برای سایر استان‌ها بود و بازهم خراسان رضوی را در زمره سرآمدان اجرای طرح‌های ابتکاری و مؤثر قرار داد.

مدیر

About Author

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *