محمودرضا برازش، رئیس اتحادیه صنعت چاپ خراسان رضوی در حاشیه دوازدهمین نمایشگاه صنعت چاپ خراسان رضوی و در گفتوگو با فراچاپ اظهار کرد: نمایشگاه چاپ مشهد را میتوان یک رویداد استانی با تأثیرگذاری ملی دانست و به جرأت میتوان گفت که نگاههای ملی به این رویداد وجود دارد. چرا؟ چون خراسان رضوی به برکت سابقه و اراده چاپخانهدارانش در ردیف قطبهای بزرگ این صنعت در کشور محسوب میشود و بسیاری از استانها همانطور که از طرحهای ابتکاری خراسان رضوی همچون ایجاد شهرک چاپ و نشر الگوبرداری میکنند، در زمینه برگزاری رویدادها نیز از ما الگو میگیرند.
وی افزود: در حوزه صنعت چاپ، بهطور کلی دو زمینه خاص برای فعالیت صنف وجود دارد؛ یکی در حوزههای فرهنگی و دیگری مرتبط با جوانب صنعتی. در عرصه فرهنگی، واقعیت این است که خراسان رضوی و بهخصوص مشهدالرضا (ع) از گذشته تاکنون بهعنوان یک قطب مهم در حوزه چاپ مطرح بوده زیرا اینجا یکی از کانونهای مهم علمی، فرهنگی و دینی جهان اسلام محسوب میشود و مثلاً چاپخانههای رول روزنامهای که امروزه در مشهد وجود دارد، به جز تهران در هیچ جای کشور یافت نمیشود. در حوزه چاپ کتاب نیز همینطور است و خراسان رضوی در زمره سه قطب برتر کشور قرار میگیرد.
برازش خاطرنشان کرد: به موازات این، در ساحت صنعتی هم وضع به همین ترتیب است و در خراسان رضوی، ظرفیتها و امکانات کمنظیری وجود دارد. البته در این عرصه به دلیل اینکه صنایع تبریز و اصفهان هم حرف زیادی برای گفتن دارند، میتوان گفت که خراسان رضوی در ردیف پنج قدرت اول چاپ کشور قرار میگیرد.
رئیس اتحادیه صنعت چاپ خراسان رضوی در واکنش برگزاری همزمان دوازدهمین نمایشگاه صنعت چاپ خراسانی با بیستوچهارمین جشنواره استانی هم گفت: الحمدلله اتفاق خوبی که امسال رخ داد، همزمانی جشن استانی صنعت چاپ با نمایشگاه بود که بهنظر من میتوان آن را نسخه تام و تمامی از همافزایی دانست. وقتی برگزاری همزمان این دو رویداد محوری در دستورکار قرار گرفت، شرایطی را رقم زد که هم اتحادیه، هم تعاونی و هم اعضا پای کار بیایند و نمایشگاه رونق بگیرد. وقتی هم نمایشگاه رونق بگیرد، شور و نشاط حاکم میشود و این به برگزاری اثربخش جشنواره کمک میکند. بهنظر من، ابتکار برگزاری همزمان این دو برنامه، از جمله طرحهای خوبی بود که بهعنوان یکی از مزیتهای بزرگ نمایشگاه و جشنواره امسال میتوان از آن یاد کرد.
وی بیان کرد: من دیدم بعضی از رسانهها و بازدیدکنندگان درخواست داشتند که با توجه به برگزاری همزمان نمایشگاه صنعت چاپ و نمایشگاه صنایع غذایی، نحوه چینش غرفهها بهصورت تفکیکی باشد و مثلاً سالن فردوسی به حوزه صنایع غذایی و سالن مفاخر به صنعت چاپ اختصاص پیدا کند. در پاسخ به این موضوع، باید اعلام کنم که ما نیز پیش از آغاز رسمی دو برنامه چنین ایدهای را در نظر داشتیم و میتوان گفت که تقریباً همین هم شد اما بدیهی است وقتی غرفههای یک رویداد نتوانند کل فضای یک سالن را پُر کنند، مابقی غرفهها از رویداد همزمان خواهند بود.