رنگارنگ اخبار صنعت چاپ در چند سکانس
در تابستانی که گذشت، صنعت چاپ کشور شاهد رویدادها و رخدادهای مختلف بود؛ از سینماتوگرافی اتحادیه چاپخانهداران تهران تا رونمایی از پوستر جشنواره ملی صنعت چاپ و برنامههای دیگر. در گزارش پیش رو نگاهی داشتیم به اهم برنامههایی که طی سه ماه گذشته برگزار شد، همچنین اخبار مهم منتشر شده در فصل تموز را تورقی دوباره خواهیم داشت.
افتتاح چاپخانهای برای نابینایان
چاپخانه بریل انجمن نابینایان ایران با حضور علیاکبر جمالی، مدیر عامل انجمن نابینایان ایران، منصور شادکام، قائممقام انجمن نابینایان ایران و دبیر کتابخانههای دیجیتال گویا، محمد خوانینزاده، رئیس مرکز توانبخشی نابینایان رودکی، اصغر گودرزی، مدیرکل امور کتابخانهها و مشارکتهای نهاد کتابخانههای عمومی کشور و جمعی از نابینایان شنبه ۱۶ تیرماه افتتاح شد.
منصور شادکام درباره دلایل راهاندازی این چاپخانه، عنوان کرد: به دلیل سختیهای کار، تصمیم گرفتیم فضایی را در داخل انجمن مهیا و یک چاپخانه ایجاد کنیم، فضایی در حدود ۲۵ مترمربع را آماده کرده و با کمک سفارت استرالیا یک دستگاه پرینتر بریل خریداری و دستگاههای دیگر شامل لپتاپ، نوت تیکر، صحافی، فنرزن، پرس گرم و… نیز تهیه شد.
هدف اصلی راهاندازی این چاپخانه اما چاپ نشریه انجمن و کتابهای مورد نیاز اعضای انجمن اعلام شده است.
برپایی دورههای ویژه مدیریت تخصصی و مدیریت حرفهای
تابستان امسال دورههای ویژه مدیریت تخصصی و مدیریت حرفهای از سوی اتحادیه چاپخانهداران برگزار شد. این دورهها در قالب تفاهمنامه همکاری آموزشی میان اتحادیه چاپخانهداران تهران و مؤسسه آموزش عالی علوم و فنون تهران، به امضای رؤسای دو مجموعه امضا و برای اجرا به بخش آموزش ابلاغ شد.
برای این دورهها ۳۲۰ ساعت کلاس پیشبینی شده بود که ۲۰۰ ساعت از کلاسها حضوری و ۱۲۰ ساعت آنلاین بودند. گواهینامه معتبر وزارت علوم، تحقیقات و آموزش عالی به شرکتکنندگان این دورهها اعطا شد. این دورهها نخستین دوره MBA و DBA در صنعت چاپ و بستهبندی کشور بودند و از جمله ویژهترین دورههای تخصصی صنعت چاپ برای صنف به شمار میآیند.
مستند ۹۰ دقیقهای تاریخچه اتحادیه چاپخانهداران تهران
فیلم مستند ۹۰ دقیقهای ۶۰ سال تاریخچه اتحادیه چاپخانهداران تهران به تهیهکنندگی و کارگردانی مجید پریخواه و محمد رسولی در حال تدوین و آمادهسازی است، یکی از سازندگان این مستند، با اعلام این خبر اعلام کرد که تهیه این فیلم با هدف تهیه و تدوین، مستندات و روایت از تاریخ صنعت چاپ ایران تولید شده است.
زمانی که میخواستیم مستندی درباره اتحادیه چاپخانهداران تهران تولید کنیم هیچ پرونده، سند و مدرک خاصی در این زمینه وجود نداشت به جز گفتهها و شنیدههای پراکنده و شفاهی. وی با اشاره به طرح «صد چهره ماندگار صنعت چاپ ایران»، گفت: خوشبختانه در این طرح به نوعی مستندنگاری ویدیویی و تصویری صنعت چاپ کشور شکل گرفت، هرچند همانجا هم اطلاعات کاملی وجود نداشت.
سینماتوگرافی اتحادیه چاپخانهداران تهران اکنون با زمان سینمایی و در حدود ۹۰ دقیقه در حال آمادهسازی است، برای این پروژه با افراد مختلفی گفتوگو گرفته شده و با حدود ۴۰ نفر در این طرح درباره زمان شکلگیری اتحادیه مؤسسان و رؤسای اتحادیه صحبت شده است. تولیدکنندگان تلاش کردهاند نگاه تاریخی به این روند و فعالیت داشته باشند و به فعالیت ۱۰ رئیس شامل مهندس والا، رزمآرا، توتونچیان، داورپناه، صفایی، ایپکچی، کلاری، نیکوسخن، علینقی و ابوالحسنی نگاهی تاریخی شده است. در این طرح، گردآوری مستندی از عکسهای تاریخی اتحادیه و افراد صنف داشتیم و بخشهایی از فیلم، به عکسها ارجاع داده شده است.
نمایشگاهی برای کاغذ
اوایل مرداد ماه امسال هفتمین نمایشگاه بینالمللی کاغذ، مقوا، کارتن، فرآوردههای سلولزی و ماشینآلات مربوطه با حضور 130 شرکت داخلی و خارجی برگزار شد. فرشاد مقیمی، معاون وزیر صمت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، مهدی صادقی نیارکی، نائبرئیس اتاق بازرگانی تهران، حمید نیکدل، رئیس اتحادیه کاغذ و مقوا، علیقلی اعظمی، مدیرعامل انجمن صنایع کارتن و ورق و جمعی از فعالان صنعت کاغذ در افتتاحیه این رویداد حضور داشتند.
این نمایشگاه با هدف حمایت از توانمندیهای داخلی، تبادل اطلاعات و بررسی همکاریهای مشترک امسال هفتمین تجربه خود را پشت سر گذاشت و جمعی از فعالان بخشهای مختلف کاغذ، مقوا و سلولزی همچنین تولیدکنندگان و تجار این حوزه در این رویداد حضور داشتند. حدود ۱۵ درصد شرکتهای نمایشگاه کاغذ و مقوا در دوره هفتم خارجی بودند و تمام شرکتکنندگان نمایشگاه در حوزههای مختلف سلولزی و کاغذ، جدیدترین دستاوردهای خود را در این رویداد به نمایش گذاشتند، همچنین تبادل اطلاعات و بررسی همکاریهای مشترک نیز از دیگر اقدامات و برنامههای این رویداد بود. حضور هیئتهای خارج از بلاروس، هند و ترکیه، در این نمایشگاه از جمله مهمترین رویدادهای آن بود. حضور شرکتهای دانشبنیان و حمایت از توانمندیهای داخلی، همچنین کنار هم قرار دادن زنجیره حوزه سلولزی و کاغذ، برگزاری دورههای آموزشی و کارگاههای تخصصی با موضوع هوش مصنوعی نیز در این رویداد دنبال شد. هفتمین نمایشگاه بینالمللی کاغذ، مقوا، کارتن، فرآوردههای سلولزی و ماشینآلات مربوطه ۹ تا ۱۲ مرداد ماه از ساعت ۸ تا ۱۶ در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برپا بود. رضا امیدی، همچنین با اشاره به برنامهریزیهای ستاد اجرایی این رویداد برای دوره آینده، عنوان کرد: طبق نظرسنجی از بازدیدکنندگان و شرکتکنندگان نمایشگاه طی هفت دوره گذشته، تصمیم گرفتیم دوره هشتم نمایشگاه را در دهه سوم فروردین ماه ۱۴۰۴ برگزار کنیم. مردادماه هوا بسیار گرم بود، اما فروردینماه هوا معتدلتر است، از سوی دیگر فضا برای گرفتن سالن در ابتدای سال بهتر و مناسبتر است. نکته دیگر این است که فروردین، شروع سال کاری در ایران است و تولیدکنندگان و صادرکنندگان میتوانند با برنامهریزی بهتر و منسجمتر برای یکسال آینده کاری خود برنامهریزی داشته باشند.
دهمین نکوداشت هفته علوم و فناوری چاپ ایران
دهمین نکوداشت هفته علوم و فناوری چاپ ایران، به مناسبت هفته چاپ برگزار خواهد شد، قرار است در این دوره از نکوداشت، مانند سالهای گذشته، هفت برنامه طی هفت روز متوالی و در هفت مکان مختلف با حضور کارشناسان، استادان دانشگاه، فعالان صنعت چاپ و هیئت مدیرههای تشکلهای صنفی سراسر کشور برگزار شود.
این دوره مثل سالهای قبل علاوه بر حضوری به شکل آنلاین نیز برگزار میشود تا مخاطبان شهرهای دیگر هم بتوانند از این برنامهها به شکل کافی بهره ببرند و در مباحث شرکت کنند. در این دوره از نکوداشت با نگاهی آیندهنگرانه و آینده پژوهشی به چالشها، فرصتهای صنعت چاپ پرداخته خواهد شد و تلاش میشود با هدف ارتقای جایگاه صنعت چاپ کشور در نظام تصمیمگیری و سیاستگذاریهای دولت چهاردهم، موضوعات مختلف بررسی شود.
محمد بیطرفان، رئیس انجمن علمی فناوری چاپ ایران در این زمینه گفته است؛ یکی از موضوعاتی که انجمن همواره به آن توجه داشته، این است که مباحث فناوریهای نوین، ابزارها و فناوریهای جدیدی که در صنعت چاپ پیشبینی میشود در سالها و دهههای آتی در صنعت چاپ نقشآفرینی کنند، در این بخش فرصتها و تهدیدهای آن را نیز بررسی میکنیم. تجلیل و اهدای تندیس به پیشکسوتان، افراد تأثیرگذار و عزیزانی که در سالهای متمادی که به این صنعت خدمت کردند نیز از دیگر برنامههایی است که برای این رویداد پیشبینی کردهایم.
با توجه به همزمانی ۱۱ شهریور، روز ملی صنعت چاپ با ایام عزاداری ماه صفر، قرار است این رویداد مهر ماه امسال برگزار شود.
درگذشت محمدجواد دلشاد
محمدجواد دلشاد، مدیر صحافی «دلشاد اقدم» صبح جمعه (۱۲ مردادماه) درگذشت. دلشاد متولد سال ۱۳۱۱ در خیابان مولوی تهران بود و از کودکی حدود ۶سالگی، وارد صنعت چاپ شد. حضور در شرکت سهامی چاپ روزنامه اطلاعات، چاپخانه فردوسی، چاپخانه پست تهران، چاپخانه مظاهری و چاپخانه رامین از جمله فعالیتهای حرفهای او در حوزه صحافی به شمار میآید. مرحوم دلشاد، سال ۱۳۵۱ صحافی دلشاد را با نام خود خرید، جواز صحافی گرفت و نخستین ماشین یکورقی تاکنی اتوماتیک و همچنین یک دستگاه برش نیز خریداری کرد و کارش را ادامه داد.
هماندیشی بیست و چهارمین جشنواره ملی صنعت چاپ
نشست هماندیشی و مشورتی بیست و چهارمین جشنواره ملی صنعت چاپ با حضور یاسر احمدوند، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علیاکبر ابراهیمی، مدیرکل دفتر چاپ و رئیس جشنواره، علی فروزانفر، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، مهدی رمضانی، مدیرکل امور استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس انستیتوی چاپ و صنایع وابسته، همچنین رئیس و دستاندرکاران اتحادیههای چاپ خراسان رضوی و همدان، نایبرئیس اتحادیه لیتوگرافان،
رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ، رئیس هیئت مدیره تعاونی چاپخانهداران، مدیر عامل تعاونی لیتوگرافان، رئیس انجمن علمی فناوری چاپ و تنی چند از فعالان صنعت چاپ و دبیران بخشهای تخصصی جشنواره در محل سالن جلسات معاونت فرهنگی انجام شد.
در این جلسه رئیس جشنواره، گزارشی از فعالیتها و اقدامات ستاد اجرایی جشنواره بیست و چهارم و نتایج به دست آمده از جلسات آسیبشناسی ادوار جشنواره که طی دو ماه اخیر از سوی دفتر چاپ انجام شده ارائه شد. همچنین حاضران نشست به بحث و تبادل نظر درباره نقاط قوت و ضعف با هدف تقویت و باشکوه برگزار شدن جشنواره پرداختند. معاون امور فرهنگی نیز در این نشست، بر ضرورت توجه به حوزه بینالملل و به کارگیری ظرفیتهای استانی تأکید کرد و خواستار مشارکت همه تشکلها و نهادهای صنفی در برگزاری این رویداد شد.
این جشنواره که هرساله به مناسبت ۱۱ شهریور روز ملی صنعت چاپ برگزار میشود، طی سه سال اخیر، جشنواره در قالب آیین اختتامیه به عنوان جشن ملی صنعت چاپ کشور با برنامههای متنوع بعد از برپایی جشنهای استانی چاپ برگزار میشود. در این دوره از جشنواره، ششمین دوسالانه نشان شیرازه (هنر چاپ و طراحی کتاب) به عنوان یکی از بخشهای تخصصی این رویداد برگزار میشود. پیش از این احکام رؤسای کمیتههای بخشهای مختلف جشنواره و دبیران بخشهای تخصصی که از سوی رئیس جشنواره صادر شده بود، اعطا شد. براین اساس علی ثابت، دبیر جایزه نشان شیرازه، رضا بشردوست، دبیر بخش انتخاب فعالان برتر چاپ و سعید بهروان، دبیر بخش علمی و فرهنگی از سوی رئیس جشنواره منصوب شدهاند. بیست و چهارمین دوره جشنواره ملی صنعت چاپ، کار خود را در سطح استان از ۱۵ شهریور پس از ایام سوگواری ماه صفر آغاز شده و تا ۱۵ آبانماه ادامه خواهد داشت. قرار است مراسم آیین اختتامیه جشنواره بیست و چهارم در نیمه اول آذرماه سال جاری برگزار شود.
تغییرات در سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوا
مجمع عمومی عادی فوقالعاده سالانه سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوای ایران با حضور هیئتمدیره و اعضای سندیکا دوشنبه (۲۹ مردادماه) در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد. در این مجمع پس از ارائه گزارش عملکرد رئیس، خزانهدار و بازرس سندیکا، رأیگیری انجام و ابوالفضل روغنی گلپایگانی بار دیگر به عنوان رئیس سندیکا انتخاب و گزارش عملکرد هیئتمدیره را ابوالفضل روغنی گلپایگانی، رئیس سندیکا قرائت کرد. همچنین در ادامه امیرسامان اسفندیاری، خزانهدار
سندیکا، به ارائه صورتهای مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ پرداخت و مهران ابولنژادیان، بازرس سندیکا نیز گزارشی از عملکرد سندیکا ارائه کرد. در پایان این مجمع نیز رأیگیری اعضای هیئتمدیره انجام شد و طی آن براساس رأیگیری به ترتیب آرا، ابوالفضل روغنی گلپایگانی، امیرسامان اسنفدیاری، امین ابراهیمزاده، سیدابوطالب مؤمنی، علی برزن، ویکتوریا شیدایی و مجید عکافزاده به عنوان اعضای اصلی هیئتمدیره سندیکا و مهدی جعفری و سیدرضا فتحعلیخانی به عنوان اعضای علیالبدل سندیکا انتخاب شدند. همچنین مهران ابولنژادیان بهعنوان بازرس اصلی و سیامک ساکت در سمت بازرس علیالبدل برگزیده شدند.
سیویکمین نمایشگاه چاپ تهران از ۳ تا ۶ دی ماه
سیویکمین نمایشگاه بینالمللی چاپ و بستهبندی تهران 3 تا 6 دی ماه امسال با حضور شرکتهای داخلی و خارجی فعال در حوزههای مختلف چاپ، نشر و بستهبندی برگزار میشود. این رویداد فرصتی است تا شرکتهای فعال در این حوزه جدیدترین نوآوریها، دستاوردها و محصولات خود را در معرض بازدید دستاندرکاران و متخصصان این صنعت قرار دهند.
جلیل غفاریرهبر، مجری برگزاری سیویکمین نمایشگاه بینالمللی چاپ و بستهبندی تهران از آغاز فراخوان ثبتنام متقاضیان برای حضور در این رویداد خبر داد و گفت که پس از فراخوان بیش از ۴۰۰ شرکت داخلی و خارجی فعال در حوزههای مختلف چاپ، نشر و بستهبندی برای حضور در این رویداد ثبتنام کردهاند. روند جانمایی شرکتها در سالنها از نیمه شهریور آغاز شده و مسؤولان درصدد هستند که بتوانند برای سال جاری فضای بیشتری داشته باشند.
بازدید خبرنگاران از دو چاپخانه صنعتی
شنبه (۱۰ شهریورماه) در آستانه روز ملی صنعت چاپ، جمعی از خبرنگاران حوزه فرهنگی و اقتصادی از چاپخانههای «هودیس پارس» و «نقش الماس» بازدید کردند. این برنامه به همت ۹ تشکل اتحادیه فروشندگان کاغذ و مقوا، اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنعت چاپ، تعاونی چاپخانهداران تهران،تعاونی لیتوگرافان تهران، انجمن علمی فناوری چاپ،اتحادیه لیتوگرافان تهران و انجمن مدیران صنایع کارتن و ورق ایران،
انجمن واردکنندگان ماشینآلات صنعت چاپ و بستهبندی و انجمن تولیدکنندگان بنر، با هدف آشنایی اهالی رسانه با بخشهای مختلف چاپخانهها و مراحل پیش از چاپ و بستهبندی برگزار شد. در جریان این بازدید خبرنگاران با بخشهای مختلف تولید چاپخانهها آشنا شدند، در این دیدار که بیش از شش ساعت طول کشید، خبرنگاران در گفتوگو با اهالی چاپ در جریان مشکلاتی چون کمبود مواد اولیه، مشکلات گمرکی، قطعی برق واحدهای صنعتی، قرار گرفتند.
صدور احکام اعضای شورای راهبری انستیتو چاپ
علیرضا رهایی، رئیس دانشگاه امیرکبیر و رئیس هیئت امنای انستیتوی چاپ، احکام اعضای شورای راهبری انستیتو چاپ را صادر کرد. بر اساس این حکم، علیاکبر ابراهیمی، مدیرکل دفتر امور چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سعید بهروان، معاون دفتر امور چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حمیدرضا طاهری آشتیانی، کارشناس صنعت و فناوری چاپ، محمدحسین رحیمی یگانه، کارشناس صنعت و فناوری چاپ، محمد بیطرفان،
کارشناس علمی صنعت چاپ، محمد احمدی، مدیر ارتباط با صنعت دانشگاه امیرکبیر، سعید پورمهدیان، عضو هیئت علمی دانشگاه امیرکبیر، ایمان شعبانی، رئیس مرکز اطلاعرسانی، کتابخانه و نشر دانشگاه امیرکبیر، جواد مختاری، معاون پژوهشی دانشکده پلیمر دانشگاه امیرکبیر و سید فرهنگ فصیحی، رئیس پارک فناوری دانشگاه امیرکبیر به عنوان اعضای شورای راهبری منصوب شدند. این انستیتو با هدف توسعه آموزش و پژوهش در زمینه چاپ و صنایع وابسته با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دانشگاه صنعتی امیرکبیر ایجاد شده است. گسترش پژوهش و آموزشهای مرتبط چاپ و صنایع وابسته و ارتقای سطح کمی و کیفی آن، تأمین تخصصهای لازم برای توسعه و کاربرد فناوری چاپ و صنایع وابسته در کشور، تثبیت و ارتقای موقعیت علمی و فناوری کشور در زمینه فناوری چاپ و صنایع وابسته در سطح جهانی، تعیین چشمانداز منابع انسانی در حوزه چاپ و صنایع وابسته، سیاستگذاری آموزشی برای تأمین منابع انسانی لازم در حوزه چاپ و صنایع وابسته بخشی از رویکرد انستیتو چاپ است.
همچنین نخستین نشست شورای راهبردی انستیتو چاپ با حضور جمعی از هیئت امنای انستیتو چاپ شنبه (۱۰ شهریورماه) در اتاق نشستهای معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد. در این نشست درباره اهداف و برنامههای این مجموعه تازه تأسیس که به همت دانشگاه صنعتی امیرکبیر به تازگی به حوزه چاپ ورود پیدا کرده است، بحث و بررسی شد.
در ابتدای این نشست، مدیرکل دفتر چاپ و نشر از ریاست دانشگاه امیرکبیر برای این حرکت رو به جلو با هدف تداوم و گسترش برنامههای علمی، اندیشگانی و مبتکرانه در حوزه صنعت چاپ کشور تقدیر و تشکر کرد. در ادامه سعید پورمهدیان، عضو هیئت علمی دانشگاه امیرکبیر علاوه بر بیان اهداف و رسالت این مجموعه تأکید کرد: این مجموعه علاوه بر هیئت امنا، به هفت دانشگاه صنعتی و پارک فناوری چاپ در دانشگاه امیرکبیر مرتبط است و از مزایای این گروه علمی بهره بسیار خواهد برد. از امکانات مجموعههای دانشگاهی امیرکبیر برای رشد و ارتقای صنعت چاپ بهره خواهیم برد؛ همچنین برای نیازسنجی صنعت چاپ با همراهی فرهیختگان این صنعت، به تأمین نیازها و نیروی انسانی در آینده نزدیک خواهیم پرداخت. پورمهدیان با تأکید بر اهمیت ابتکار و خلاقیت در این حوزه بیان کرد: نیروهای چاپ را میتوان به دو گروه مهارتی و مبتکر تقسیم کرد، این انستیتو در نظر دارد با همراهی استادان برجسته دانشگاه امیرکبیر، پارک فناوری، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نیروها و استادان متخصص حوزه چاپ، از دانشجویانِ مبتکر، همچنین امکانات این دانشکدهها و شرکتهای دانشبنیان برای پُر کردن خلأهای آموزشی در قالب رشته چاپ و همچنین پروژههای فناورانه مورد نیاز در چاپ و حوزههای وابسته بهره ببرد.
بازدید مدیرکل دفتر چاپ از 11 چاپخانه
علیاکبر ابراهیمی، مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، رضا بشردوست، معاون دفتر چاپ و جمعی از کارکنان این اداره کل صبح یکشنبه ۱۱ شهریور ماه به مناسبت روز ملی صنعت چاپ با حضور در ۱۱ چاپخانه با پیشکسوتان و فعالان این صنعت دیدار کردند، در این دیدارها که به مناسبت روز ملی صنعت چاپ انجام شد، چاپخانهداران به طرح دغدغهها، مسائل و برخی
از مشکلات خود با مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پرداختند. در این دیدارها که از ساعت ۹ صبح آغاز شد، ابراهیمی به خیابان مازندران و چاپخانه «اندیشه برتر» رفت و با سعید شکوهی کتابچی بازدید کرد، او در ادامه به خیابان نامجو رفت و ضمن بازدید از چاپخانه «خاتم» با اسکندر محمدی و همکارانش دیدار کرد. سومین مقصد مدیرکل دفتر چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، خیابان نامجوی جنوبی و چاپخانه «کیانی» بود، در این چاپخانه حسین کیانی و کارگرانش میزبان ابراهیمی و تیم همراه بودند. شرکت چاپ صنوبر سبز سیلان، ایستگاه چهارم بازدیدهای ابراهیمی بود، این چاپخانه که در خیابان دماوند، تقاطع خیابان سبلان قرار دارد به مدیریت حسین کیاناحمدی است. جاوید جعفری نیز در مجوعه چاپ و صحافی «سپیدار» در خیابان تهراننو مقصد پنجم مدیرکل دفتر چاپ بود. مقصد ششم مدیرکل دفتر چاپ چاپخانه «خاتم نو» در خیابان ارباب مهدی بود، فریدون هاتفی در این بازدید میزبان ابراهیمی و هیئت همراه بود، در گام هفتم نیز هادی بخشی در مجموعه «چاپ و بستهبندی آونگ زمان» در خیابان نیروی هوایی میزبان این گروه بود. هشتمین مقصد این دید و بازدیدها صحافی «علی» به مدیریت ندا مراد در سهراه تهرانپارس بود؛ همچنین حضور در «لیتوگرافی کیهان گرافیک» با مدیریت روحالله امین در خیابان سعدی شمالی، مقصد نهم مدیرکل دفتر چاپ بود. حضور در میدان بهارستان و چاپخانه «کوروش» به مدیریت حسن بشارت، دهمین مقصد و «چاپ دیجیتال همچاپ» با مدیریت حامد خسروی در خیابان اکباتان، یازدهمین و آخرین ایستگاه حضور مدیرکل دفتر چاپ بود.
رونمایی از پوستر بیست و چهارمین جشنواره ملی چاپ
پوستر بیست و چهارمین جشنواره ملی صنعت چاپ کشور طراحی شد. در صنعت چاپ، رنگهای اصلی CMYK در چرخشی که روی دستگاه چاپ افست اتفاق میافتد بر روی کاغذ چاپ میشود و در پوستر جشنواره نیز چرخش سیلندرهای دستگاه نمود دارد. در طراحی این پوستر، رنگهای اصلی در نهایت با پیوستگی و اتحاد رنگها در کنار هم قرار گرفتهاند و این موضوع مورد توجه طراح بوده است.
قرار است این پوستر، پوستر مشترک تمام جشنها و برنامههای مربوط به جشنواره بیست و چهارم در سراسر کشور باشد، تنها تفاوت پوستر جشن استانها استفاده از نماد هر استان در پایین پوستر و نیز ذکر نام هر استان در ذیل آرم وزارتخانه خواهد بود؛ همچنین در متن پوستر برنامه استانی با عنوان جشن استانی چاپ «آیین تقدیر از فعالان برتر صنعت چاپ استان» و زمان برگزاری نیز قید خواهد شد. ابتکار استفاده از پوستر مشترک برای برگزاری جشنهای استانی جشنواره ملی صنعت چاپ، نخستینبار انجام شده و دفتر امور چاپ به صورت جداگانه برای هر یک از استانها به ادارات کل ارسال خواهد کرد.
هماندیشی دانشآموختگان چاپ
نشست هماندیشی دانشآموختگان صنعت چاپ شنبه (۱۷ شهریور ماه) با حضور سعید پورمهدیان رئیس انستیتوی چاپ دانشگاه صنعتی امیرکبیر، سعید بهروان معاون دفتر چاپ، جلال ذکایی نایب رئیس اتحادیه لیتوگرافان و جمعی از دانشآموختگان صنعت چاپ در سالن غدیر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد. در این نشست اهداف و مأموریتهای انستیتو چاپ دانشگاه امیرکبیر تشریح شد و دانشآموختگان صنعت چاپ که اکنون هر کدام در بخشهای مختلف این صنعت مشغول کار هستند به طرح نقطه نظرات خود درباره انستیتو پرداختند. جلال ذکایی، سخنگوی ستاد صنفی گرامیداشت روز صنعت چاپ هدف این نشست را گپوگفت دانشآموختگان صنعت چاپ که سالها است در این حوزه فعالیت میکنند، دید و بازدید و مطلع شدن از جدیدترین اخبار این حوزه عنوان کرد. خیلی از اعضای صنف در صدد این بودند که بدانند این انستیتو قرار است چه کارهایی انجام بدهد و چه اولویتهایی دارند، به همین دلیل این نشست را برگزار کردیم و معتقدم این نشست میتواند پاسخگوی این نیازها باشد.
در ادامه این نشست، سعید پورمهدیان در سخنانی درباره ضرورت برگزاری این رویداد و سابقه تأسیس انستیتو چاپ، بیان اینکه باتوجه به وجود تجهیزات مدرن و پیشرفته، چاپ به افراد ماهر و خلاقیت نیاز دارد، افزود: در این حوزه با مدیران صنعت نشست برگزار کردیم و متوجه شدیم که دو کار مهم برای صنعت چاپ نیاز داریم؛ نخست اینکه صنعت چاپ به خلاقیت نیاز دارد و باید افرادی را آموزش دهیم که در کنار صاحبان صنعت چاپ و خبرگان، خلاقیت و جهشهای بزرگی ایجاد کند. در این صنعت به افراد ماهری نیاز داریم که آموزششان در حد فوق دیپلم است اما تخصص دارند و در کنار سایر افراد صنعت چاپ کار خلاق انجام میدهند و به همین دلیل ما در دانشگاه هر دو کار را همزمان پیش بردیم. اجرا شدن تفاهمنامه بعد از ۱۸ ماه به ثمر نشست، بخش عمده کار ازسوی دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام شد، و با انتصاب اعضای هیئت امنا و شورای راهبری، فعالیت انستیتو آغاز شد.
وی با بیان اینکه انستیتو یک کار آموزشی و پژوهشی است، گفت: طبق سیاستهای دانشگاه امیرکبیر، انستیتو قصد ندارد که خودش به عنوان یک ساز و کار مستقل نیرو جذب کند، این فعالیتها در هفت دانشکده پلیمر، مهندسی شیمی، شیمی، مواد و متالوژی، نساجی، کامپیوتر و مدیریت که موضوعات آنها با صنعت چاپ تناسب دارد، را انتخاب کردیم تا رشتههای مرتبط با صنعت چاپ در آنها تأسیس شود و دانشجویان از طریق کنکور به دانشکدهها وارد شوند.
چهارمین جشنواره ضرباهنگ چاپ
چهارمین جشنواره ضرباهنگ چاپ یکشنبه 18 شهریور ماه در برج میلاد تهران برگزار شد. در این جشنواره با اهدای لوح سپاس و تندیس جشنواره از علی مغانی، رئیس پیشین اتحادیه چاپخانهداران خراسان رضوی و از پیشکسوتان صنعت چاپ کشور، همچنین علی گلستانیان، پیشکسوت فعال صنعت چاپ تقدیر شد. در بخش کارآفرینان برگزیده نیز از کانون تبلیغاتی ایران نوین
به مدیریت مریم شفیعی، مجتمع چاپ و بستهبندی هزار نقش به مدیریت غلامرضا بکایی و شرکت شفیعی به مدیریت احمدرضا شفیعی تقدیر شد. همچنین جایزه برند برگزیده این جشنواره به هلدینگ نقش الماس به مدیریت مصطفی حاجیلو، جایزه تأمینکننده برگزیده به خبرگان کاغذ به مدیریت سیدحسن میرباقری رسید. جایزه تولیدکننده برگزیده نیز به سالنامه «دموت» به مدیریت امیر و رضا مهتابخواه تقدیم شد، همچنین شورای سیاستگذاری چهارمین جشنواره ضرباهنگ چاپ لوح سپاس و تندیس برگزیره طراحی با گرایش چاپ و بستهبندی را به محمدرضا اسلامپرست تقدیر کرد.
انتخابات در هیئتمدیره تعاونی لیتوگرافان
دومین مجمع عمومی شرکت تعاونی سازندگان کلیشه و لیتوگراف، مهر و پلاک و چاپ اسکرین سهشنبه (۲۰ شهریورماه) با حضور جمعی از اعضای تعاونی برگزار شد. در این مجمع گزارش هیئتمدیره شرکت تعاونی سازندگان کلیشه و لیتوگراف، مهر و پلاک و چاپ اسکرین مربوط به سال ۱۴۰۲ ازسوی احمد قرنلی، رئیس هیئت مدیره تعاونی قرائت شد. در ادامه گزارش عملکرد مالی سال ۱۴۰۲ هیئتمدیره، خوانده شد، سپس قاسم طاهری گزارش بازرس شرکت تعاونی سازندگان
کلیشه و لیتوگراف، مهر و پلاک و چاپ اسکرین عملکرد سال ۱۴۰۲ به مجمع عمومی نوبت دوم سال ۱۴۰۳ ارائه کرد. در ادامه مجمع عمومی، اسامی کاندیداها در بخش هیئتمدیره و بازرسی اعلام و انتخابات اعلام و از مجموع ۷۲ نفر حاضر در مجمع عمومی نوبت دوم ۱۰ نفر برای هیئتمدیره و ۳ نفر برای بازرس کاندیدا شدند. پس از شمارش آرا غلامرضا شجاع با ۷۱ رأی، احمد قرنلی با ۶۳ رأی، رضا انصاری با ۶۱ رأی، بیژن بهادری با ۶۱ رأی، علی اکبرفیضی با ۵۸ رأی به عنوان هیئت مدیره اصلی و آقایان علی زارعی، عباس حیدری، مهدی وفا جو به ترتیب به عنوان علیالبدل هیئت مدیره انتخاب شدند .همچنین قاسم طاهری با ۴۸ رأی به عنوان بازرس اصلی و حمیدزند به عنوان بازرس علیالبدل انتخاب شدند.
همزمانی جشنواره صنعت چاپ و نمایشگاه چاپ در مشهد
بیستوچهارمین جشنواره روز ملی صنعت چاپ خراسان رضوی و نمایشگاه بینالمللی چاپ، بستهبندی و صنایع کاغذی برگزار میشود. همزمان با این رویداد، نمایشگاه بینالمللی چاپ، بستهبندی و صنایع کاغذی نیز برپا شود، در این رویداد فضایی برای فعالان صنعت چاپ و بستهبندی، کارتن «هارد باکس»، چاپ دیجیتال وسیلک اسکرین و خودکفایی صنعت چاپ پیشبینی شده است. این جشنواره به عنوان رویداد تخصصی که هرسال محفل گردهمایی پیشکسوتان، فعالان و کارآفرینان این صنعت است، امسال با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، اتحادیه صنعت چاپ و شرکت تعاونی صنعت چاپ استان خراسان رضوی و همراهی شرکت برساز رویداد پارس (مجری نمایشگاه بینالمللی چاپ و بستهبندی) برگزار خواهد شد. قرار است در این دو رویداد مهم و تخصصی، علاوه بر قدردانی از پیشکسوتان، فعالان و صنعتگران استان، زمینهای برای ارائه توانمندی صنعت چاپ استان نیز فراهم شود. بیستوچهارمین جشنواره روز ملی صنعت چاپ خراسان رضوی ۵ مهرماه و نمایشگاه بینالمللی چاپ، بستهبندی و صنایع کاغذی نیز ۴ تا ۷ مهرماه ۱۴۰۳ در نمایشگاه بینالمللی مشهد برگزار خواهد شد.