تداخل صنفی، تخلفات حوزه چاپ را افزایش می‌دهد

عضو کمیسیون تخصصی صنعت چاپ اتاق اصناف ایران: تداخل صنفی، تخلفات حوزه چاپ را افزایش می‌دهد

عضو کمیسیون تخصصی صنعت چاپ اتاق اصناف ایران تداخل صنفی را یکی از مشکلات فعالان صنفی صنعت چاپ در کشور عنوان کرد و گفت: اشتباهاتی که در صدور کدهای آیسیک اتفاق افتاده‌ است، منجر به تداخل‌های صنفی و در نتیجه بروز تخلفات گوناگون شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی اتاق اصناف ایران، علی مغانی افزود: در حال حاضر هر کدام از بخش‌های صنعت چاپ، دارای یک کد آیسیک هستند و هر کدام به صورت مجزا زیر نظر یک اتحادیه فعالیت می‌کنند؛ برای مثال چاپ بنر زیر نظر اتحادیه تابلوسازان و چاپ کارت ویزیت زیر نظر اتحادیه تایپ و تکثیر انجام می‌شود؛ این در حالی است که تمامی بخش‌های صنعت چاپ باید زیر نظر اتحادیه چاپخانه‌داران یا اتحادیه صنعت چاپ فعالیت کنند.
وی ادامه داد: تمامی ماشین‌آلاتی که در صنعت چاپ مورد استفاده قرار می‌گیرد، دارای کد شناسایی یا به عبارتی شناسنامه است و هر آنچه که با چاپ ارتباط داشته باشد، در حوزه صنعت چاپ تعریف می‌شود. همچنین کلیه فعالیت‌هایی که در چاپخانه‌ها صورت می‌گیرد، زیر نظر و با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام می‌شود در حالی که اکنون هر فردی این امکان را دارد که با خریداری یک دستگاه چاپ یا پرینتر، پوستر یا کارت ویزیت مورد نیاز خود را چاپ کند.
عضو کمیسیون صنعت چاپ اتاق اصناف ایران با اشاره به تخلفاتی که به واسطه تداخلات صنفی حوزه چاپ رخ می‌دهد گفت: مشاهده شده است که افراد متخلفی با اهداف سودجویانه اقدام به چاپ پوستر‌ یا آگهی‌های تبلیغاتی کرده و از راه‌اندازی خیاط‌خانه یا آرایشگاه در مکان مشخصی خبر داده‌، اما در مکان مذکور فعالیت‌های غیرقانونی انجام داده‌اند. حتی تخلفاتی گزارش شده است که افراد سودجو کالاهای خوراکی بی‌کیفیت یا ساخت داخل را با چاپ و الصاق برچسب‌هایی، به عنوان کالای خارجی، در بازار عرضه می‌کنند که می‌تواند سلامت جامعه را به خطر بیاندازد.
مغانی اضافه کرد: برای چاپ هر گونه محتوایی باید مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اخذ شود و چاپخانه‌های رسمی طبق قانون اجازه نظارت بر محتوای چاپ شده را دارند؛ در نتیجه امکان تخلف و فعالیت‌های غیرقانونی وجود نخواهد داشت.
به گفته وی ماه گذشته طی جلسه‌ایی که با رئیس کمیسیون عالی نظارت برگزار شد، اعضای کمیسیون تخصصی صنعت چاپ اتاق اصناف ایران مشکلات این حوزه را مطرح و پیشنهاد کردند کدهای آیسیکی که در حال حاضر خارج از حیطه صنعت چاپ فعالیت می‌کنند، تحت نظارت اتحادیه چاپخانه‌داران درآمده و زیر نظر این اتحادیه فعالیت کنند.

morteza

About Author

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *