مجتبی عباسنژاد گفت: اگر چاپخانهداران، دانشجویان حرفهای صنعت چاپ را بورسیه کنند تا پس از کسب دانش و اخذ تخصص بتوانند تضمینی در چاپخانهها مشغول بهکار شوند، بدیهی است که دغدغه بسیاری از جوانان برطرف و انگیزه تحصیل بیشتر میشود.
به گزارش فراچاپ، مجتبی عباسنژاد، فعال برگزیده صنعت چاپ استان و رئیس هنرستان فنیحرفهای شهیدآغاسیزاده با تأکید بر ضرورت تقویت امر آموزش در تربیت نیروی انسانی مجرب برای چاپخانهها اظهار کرد: مهمترین عنصر در فرایند تولید و صنعت، نیروی انسانی است.
وی افزود: امروزه میان آموزشوپرورش، دانشگاه فنیحرفهای، نظام آموزش عالی و وزارت فرهنگوارشاد اسلامی، هیچگونه هماهنگی و تفاهمی وجود ندارد مبنی بر اینکه آموزش نیروی متخصص چاپخانه چه الزامات و پیشنیازهایی دارد؛ هرکدام از این سازمانها یک هدف را بهعنوان آموزش نیروی متخصص در نظر میگیرند و آن را دنبال میکنند، اما در عمل، این فعالیتهای جزیرهای هرگز راه بهجایی نمیبرد.
این فعال برگزیده صنعت چاپ استان خاطرنشان کرد: در چنین شرایطی است که از همه همکاران درخواست میکنیم که خودشان پا پیش بگذارند و از محصلان این رشته حمایت کنند؛ اگر چاپخانهها خودشان پا به میدان بگذارند و چاپخانهداران دانشجویان حرفهای صنعت چاپ را بورسیه کنند تا پس از کسب دانش و اخذ تخصص بتوانند تضمینی در چاپخانهها مشغول بهکار شوند، بدیهی است که دغدغه بسیاری از جوانان برطرف و انگیزه تحصیل بیشتر میشود و این فرایند در درازمدت بهسود چاپخانه نیز خواهد بود.
وی ادامه داد: هنرستان فنیحرفهای شهیدآغاسیزاده تنها هنرستان حرفهای در شرق کشور است که محصل تخصصی در حوزه علم چاپ دارد؛ با توجه به دغدغه همه خانوادهها در حوزه اشتغال فرزندانشان، این نیاز وجود دارد که همه بدانند تضمین قطعی برای استخدام فارغالتحصیلان این رشته وجود دارد و از بین صد محصلی که در طول سال مشغول کسب دانش و تجربه هستند، سی محصل فارغالتحصیل در هر سال بیشک در چاپخانهها استخدام میشوند.
رئیس هنرستان فنیحرفهای شهیدآغاسیزاده همچنین از دغدغه ادامهتحصیل بهعنوان یکی دیگر از چالشهای موجود در بین محصلان رشته چاپ خبر داد و گفت: هر سال سی نفر فارغالتحصیل میشوند، اما یکی از مشکلات موجود، دغدغه ادامهتحصیل بچههایی است که انگیزه دارند پس از فارغالتحصیلی و اشتغال در چاپخانهها، رشته تخصصی خود را در دانشگاهها دنبال کنند، اما به این علت که این رشتهها کمتر در دانشگاهها وجود دارند، ناچار به تحصیل در رشتههای نامرتبط میشوند که تمرکز آنها را از حوزه چاپ بهکلی منحرف میکند.
وی بیان کرد: اینجاست که انتظار میرود همکاری بیشتری میان دستگاههای علمی و آموزشی وجود داشته باشد تا به میدان بیایند و با گرهگشایی از فرایند آموزش، نسل متخصصی را برای تعالی صنعت چاپ تربیت کنند.