رحمان باغباننژاد گفت: سازندگان بینالمللی و شرکتهایی که تولیدکننده ماشینآلات صنعت چاپ هستند، پیش از آغاز کار صنعتی سالها تحقیق و مطالعه کردهاند. در کشور ما نیز باید ابتدا زیرساختهای تولید فراهم شود و پیش از هر چیز باید یک برنامهریزی و خطمشی کلان تعریف کنیم که چه میخواهیم و سپس براساس آن جلو برویم.
به گزارش فراچاپ، رحمان باغباننژاد سازنده برگزیده ماشینآلات در بیست و سومین جشنواره ملی صنعت چاپ خراسان رضوی ضمن تشریح فرصتها و چالشهای پیش روی این صنعت اظهار کرد: موضوع ساخت قطعات، تجهیزات، ماشینآلات و دانش مهندسی آن همچون سایر عرصههای اقتصادی یک اقتضای تجاری دارد و در آن، دو طرف ایفای نقش دارند؛ یکی سازندگان که باید از نظر کمی، کیفی، زمانی و قیمتی متعهد به قرارداد باشند و محصولی با استانداردهای کافی را به قیمت منصفانه و زمان مشخص آماده کنند اما از سوی دیگر سفارشدهندگان هستند که باید انگیزه و علاقه به مصرف جنس ایرانی را در خود به وجود بیاورند و با نگاه حمایتی به سراغ تولیدکننده هموطن خود بیایند.
وی افزود: بسیار دیده میشود که نهفقط مردم بلکه صاحبان صنایع یک محصول چینی را خریداری میکنند و اگر هم درست کار نکرد، آن را بهسادگی دور میاندازند و به سراغ خرید بعدی میروند درحالی که موضع همکاران ما در قبال تولیدکننده داخلی کاملاً متفاوت است و در مواجهه با محصولات ایرانی، بسیاری از مردم دچار یک سختگیری سازمانیافته هستند. این سختگیری خوب است اما بهشرط اینکه ختم به اصلاح و ارتقا شود نه اینکه مصرفکننده به کلی از بازار داخلی قهر کند و از ابتدا به سراغ محصول خارجی برود.
تولید نیازمند مطالعه و سرمایهگذاری
سازنده برگزیده ماشینآلات صنعت چاپ با بیان اینکه راهاندازی خط تولید ماشینآلات صنعت چاپ نیازمند مطالعات فنی و سرمایهگذاری مالی است، خاطرنشان کرد: باید این را بگویم که در حوزه تجهیزات جانبی و خدمات فنی امروزه شرایط مطلوبی در کشور داریم و متخصصان این حوزه از تجربه و مهارت قابلتوجهی برخوردار هستند اما در حالت کلی برای تولید تأسیسات زیرساختی چاپخانهها و مثلاً ماشینهای افست، چاپ دیجیتال یا چندرنگ، نمیتوان بیگدار به آب زد و بدون دانش محتوایی از این حوزه، یک خط تولید راهاندازی کرد.
وی ادامه داد: سازندگان بینالمللی این دستگاهها و شرکتهایی که تولیدکننده ماشینآلات صنعت چاپ هستند، پیش از آغاز کار صنعتی سالها تحقیق و مطالعه کردهاند و در اصل، کارشان را از خدمات مهندسی و ساخت قطعات فنی آغاز کردهاند که تا امروز به تولیدکننده کامل ماشینآلات مجهز تبدیل شدهاند. در کشور ما نیز باید ابتدا زیرساختهای تولید فراهم شود؛ به این معنا که پیش از هر چیز باید یک برنامهریزی و خطمشی کلان تعریف کنیم که چه میخواهیم و سپس براساس آن جلو برویم.
باغباننژاد تصریح کرد: طرح این پرسش از اساس ضروری است که ما به دنبال چه هستیم. آیا میخواهیم حتماً ماشینآلات مهم و پیچیده صنعت چاپ را بومیسازی کنیم؟ باید این ضرورتها بهطور کامل موردبررسی قرار بگیرد زیرا شاید از اساس نیاز نباشد ما این سرمایهگذاری را در داخل انجام دهیم یا با ارتقای روزافزون دانش فنی، شرایط را به گونهای تسهیل کرد که همکاران چاپخانهدار ما، تجهیزات موردنیاز خود را یکبار از خارج تهیه کنند و فناوری نگهداری و تعمیرات آن بهصرفهتر از راهاندازی یک خط تولید گرانقیمت باشد.