نشست صمیمانه پیشکسوتان چاپ کشور؛ دغدغه‌هایی از جنس چاپ، آموزش و صنعت

به گزارش خبرنگار فراچاپ، همزمان با دومین روز سی‌ویکمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت چاپ – سه‌شنبه چهارم دی ماه- جمعی از پیشکسوتان صنعت چاپ گرد هم آمدند و به طرح دغدغه‌ها و مشکلات خود در این صنعت پرداختند. در این دیدار صمیمی که به نام «نشست هم‌اندیشی پیشکسوتان صنعت چاپ کشور» مزین شده بود، رؤسای برخی از اتحادیه‌های چاپ سراسر کشور در ستاد برگزاری نمایشگاه چاپ نیز حضور داشتند. در این نشست که با گپ و گفت چاپخانه‌داران قدیمی همراه بود، مسائل و مباحث مختلف حوزه چاپ مطرح شد و افراد به ارائه راهکار برای حل مشکلات و دغدغه‌های موجود در صنعت چاپ پرداختند.

در بخش نخست این نشست، احمد ابوالحسنی، رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران تهران در سخنانی گفت: در تقویم سی و یکمین نمایشگاه صنعت چاپ و بسته‌بندی تهران، امروز را روز بزرگداشت پیشکسوتان صنعت چاپ نام‌گذاری کردیم. دومین روز نمایشگاه به شما اختصاص دارد؛ زیرا شما اعتبار و سرمایه معنوی صنف و صنعت چاپ هستید و حضورتان، اعتباری افزون‌تر برای اتحادیه و نمایشگاه چاپ به ارمغان می‌آورد؛ شما هر کجا قدم بگذارید، اعتبار و بزرگی می‌آورید.

وی با اشاره به اهمیت آموزش، ادامه داد: رایزنی‌هایی با فعالان صنعت چاپ کشور داشتیم تا برای حل مشکل کمبود نیروی متخصص، آموزش‌هایی هدفمند در مجموعه‌های خود داشته باشند تا به این وسیله، نیروی انسانی جوان و آموزش دیده را برای جذب به چاپخانه‌ها تربیت کنند. همچنین در بخش تعمیر و نگهداری ماشین‌آلات چاپ نیز با کمبود نیروی انسانی روبه‌رو هستیم، از این رو مدیران چاپخانه‌ها را دعوت کردیم برای تربیت و آموزش تکنسین و متخصص ماشین‌های چاپ، دوره‌های آموزشی برگزار کنند.

به گفته ابوالحسنی، در این زمینه یکی از پیشکسوتان جناب آقای بکایی حاضر شدند به کارآموزان و دانشجویان در محیط چاپخانه خود آموزش بدهند، که باید این کار را قدر بدانیم.

وی افزود: همان‌طور که می‌دانید تا چند سال پیش، میان اتحادیه‌های چاپ سراسر کشور هیچ وحدت‌رویه‌ای وجود نداشت. به این خاطر، با مدیران اتحادیه‌های استانی ارتباطات سازنده و هدفمندی برقرار کردیم تا با ایجاد یک وحدت رویه در بیان نظرات، دغدغه‌ها و مطالبات، قدرت تأثیرگذاری و چانه‌زنی نمایندگان صنف در محافل دولتی، به نفع صنعت چاپ و بسته‌بندی افزایش پیدا کند.

ضرورت ورود چاپخانه‌ها به بحث آموزش

 در ادامه این نشست اسکندر خمسه‌پور، پیشکسوت صنعت چاپ در سخنانی گفت: تا زمانی که آقای ابوالحسنی، رئیس  اتحادیه چاپخانه‌داران تهران باشد، این امیدواری وجود دارد دری به روی صنف چاپ باز شود. در زمینه آموزش نیروی انسانی من با نظر آقای ابوالحسنی موافق هستم که باید چاپخانه‌ها برای آموزش نیرو، وارد عمل شوند. من نیز سال‌هاست برای جبران کمبود نیروی کار حرفه‌ای، از هنرستان‌ها، هنرجو می‌گیرم و علاوه بر آموزش، آن‌ها را با مسائل فنی و عملی صنعت چاپ آشنا می‌کنم. در این میان از رؤسای اتحادیه‌های سایر استان‌ها هم می‌خواهم فرهنگ آموزش نیروی انسانی را در میان همکاران خود جا بیندازند تا اهالی صنعت چاپ با آموزش نیروی انسانی جوان و علاقه‌مند، زمینه جذب نیروی ماهر و متخصص به چاپخانه‌ها را فراهم کنند. از اینکه امروز به دعوت آقای ابوالحسنی به نمایشگاه آمدید تا با حضور خود، ایشان را حمایت کنید، از شما تشکر می‌کنم.

آموزش از ارکان صنعت چاپ است

داوود شایسته خصلت، پیشکسوت صنعت چاپ نیز دیگر فردی بود که در این نشست صحبت کرد. او با بیان اینکه سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت چاپ و بسته بندی تهران، نمایشگاهی درخور و شایسته صنعت چاپ کشور است، گفت: یکی از نکته‌های مثبت این نمایشگاه، دیدار با همکاران قدیمی و گفت‌وگو درباره فضای کسب‌وکار در صنعت چاپ است. در واقع نمایشگاه چاپ، فرصتی را فراهم آورده است بتوانیم پس از مدت‌ها همدیگر را در یک فضای صمیمی ببینیم. امیدوارم چراغ نمایشگاه چاپ همیشه روشن بماند.

شایسته خصلت همچنین به اهمیت موضوع آموزش اشاره کرد و یادآور شد: یکی از ارکان پیشرفت هر صنعتی از جمله صنعت چاپ، آموزش است. به طور قطع، آموزش باید در چاپخانه‌ها انجام شود و جوانان باید در هوای چاپخانه‌ها نفس بکشند، آموزش ببینند و به آن‌ها فرصتی داده شود تا بیاموزند. اگر آن‌ها یک دوره آموزشی دو تا سه‌ساله را سپری کنند، پس از اشتغال به کار، علاوه بر اینکه در یک بازه زمانی، سرمایه شما در امر آموزش به شما بازمی‌گردد، ضرر و زیان‌های ناشی از نابلدی کارگر هم به پایین‌ترین سطح خود می‌رسد. آموزش همزمان عملی و تئوری در صنعت چاپ، یک ضرورت است که اگر این اتفاق عملی شود، آن وقت سطح کار از نظر کیفی ارتقا یافته و در فرایند تولید و تأمین بازار، موفق‌تر خواهیم بود.

وحدت رویه و قدرت صنعت چاپ

در بخش دیگر این نشست، علی مغانی،‌ پیشکسوت صنعت چاپ استان خراسان رضوی نیز در سخنانی گفت: از چند سال پیش، کمبود اپراتور را پیش‌بینی می‌کردیم و در این مورد هشدار داده بودیم. از خروج افراد متخصص از صنعت چاپ خبر دادیم و گفتیم بخش زیادی از آن‌ها به سمت مشاغل کاذب و البته پُردرآمدتر جذب می‌شوند که باید برای این معضل، راهکاری اندیشیده شود.

وی ادامه داد: من از همه بزرگان، پیشکسوتان و نمایندگان صنعت چاپ درخواست می کنم وحدت رویه داشته باشند تا خانواده بزرگ چاپ کشور در بیان دیدگاه‌ها و مطالبه حقوقش، از قدرت کافی برخوردار باشد. همه فعالان صنعت چاپ کشور دردهای مشترکی دارند. با علم بر این، چرا عده‌ای به بهانه اختلاف نظر و با رفتارهای غیراخلاقی سعی دارند به منافع صنف ضربه بزنند؟ از آنجایی که وزارت ارشاد، تنها وظیفه نظارت بر محتوای چاپی را دارد و باید نظارت سخت‌افزاری بر تجهیزات و ماشین آلات چاپ همانند دیگر صنایع، تحت مدیریت و سرپرستی وزارت صمت باشد،‌ با این حال شاهد هستیم فعالان صنعت چاپ، سال‌هاست در این حوزه با وزارت ارشاد مشکلات جدی دارند.

وقتی نیروی چاپ جذب تاکسی اینترنتی می‌شود

میریونس جعفری، نایب‌رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران تهران نیز با اشاره به برگزاری این نشست، گفت: من از مسئولان و مدیران برپایی سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت چاپ و بسته‌بندی تهران تشکر می‌کنم که دومین روز‌ برگزاری نمایشگاه را، روز بزرگداشت پیشکسوتان نام‌گذاری کردند.

جعفری با بیان اینکه با توجه به اقتصاد بیمار کشور، صنعت چاپ از کمبود شدید نیروی انسانی ماهر و متخصص رنج می‌برد، تأکید کرد: در این وضعیت، نیروی انسانی چاپ عموماً جذب مشاغلی مانند مجموعه‌های تاکسی اینترنتی می‌شوند، اکنون کارگر کم است و این کمبود نیروی انسانی امروز به دغدغه‌ای جدی تبدیل شده که باید به دنبال رفع آن باشیم.

ضرورت بسترسازی برای آموزش اپراتور

در ادامه نیز بهمن پورمند، دیگر پیشکسوت صنعت چاپ با بیان اینکه ریاست بر اتحادیه چاپخانه‌داران، کار مشکلی است، عنوان کرد: اینکه با ارگان‌ها و نهادهای مختلف جلسه و نشست داریم اما در عمل، کمتر نتیجه این جلسات را شاهد هستیم، خود حکایت از سختی کار مدیران بخش خصوصی و تشکل‌های غیر دولتی دارد. همان‌طور که گفته شد، چاپخانه‌ها باید از نیروی انسانی و اپراتور متخصص بهره‌مند شوند؛ چرا که در غیر این صورت، فعالیت آن‌ها می‌تواند به ماشین‌ها و تجهیزات چاپ آسیب بزند. از این رو یکی از اقدامات درست و مثبت شما، بسترسازی برای آموزش اپراتور و تعمیرکار توسط چاپخانه‌ها بوده است.

وی افزود: من شما را به خاطر زحماتی که برای اتحادیه می‌کشید؛ تحسین می‌کنم. نمایشگاه صنعت چاپ و بسته‌بندی تهران، هر سال بهتر از سال قبل برگزار شده که این نتیجه زحمات شماست. آقای ابوالحسنی، شما هوش بالایی دارید که می توانید به درستی از سرمایه معنوی حضور و حمایت پیشکسوتان و بزرگان برای پیشبرد اهداف اتحادیه، بهره ببرید.

پورمند همچنین گفت: من بابت مشکلی که برای اتحادیه چاپخانه‌داران پیش آمده؛ متأسفم و امیدوارم این مشکل با تعامل و تحمل بیشتر شما و مدیران تعاونی، برطرف شود.

نمایشگاهی خودساخته و الگومحور

محمودرضا برازش، رئیس اتحادیه چاپ خراسان رضوی نیز در سخنانی گفت: اساس کار جمعی تعامل و هماهنگی بین وزارت فرهنگ و صمت است. برای حل مسائل و مشکلات باید حرف‌های خود را در صنف مدون و منطقی کنیم تا بتوانیم جلو برویم. نمایشگاه‌های مختلف با یارانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حال برگزاری است، اما این صنعت کاملاً خودساخته برگزار می‌شود و می‌تواند الگویی برای سایر استان‌ها باشد.

همچنین در پایان این نشست، پیشکسوتان از سالن‌های مختلف سی‌ویکمین نمایشگاه بین‌المللی چاپ و بسته‌بندی تهران بازدید و با فعالان صنعت چاپ کشور بازدید کردند.

مدیر

About Author

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *